Obljetnica na Velikoj Duvjakuši

U spomen na 31 poginulog i 1 nestalog pripadnika 7. Gardijske brigade “Puma” ove subote odana je počast na Velikoj Duvjakuši, na Dinari, uz nazočnost članova obitelji, prijatelja, štovatelja, branitelja i planinara, te predstavnika ministarstava i jedinica lokalne samopurave. Ovom tradicionalnom obilježavanju pridružili su se i članovi HGSS Stanice Split.

Kod spomen obilježja Pumama održana je sveta misa, položeno cvijeće i zapaljene svijeće. Još jednom podsjetilo se na nesebičnu i srčanu žrtvu branitelja koji su na vrhovima Dinare proveli osam mjeseci u borbama s agresorom te je odatle 1995. godine krenula akcija oslobađanja Knina.

Spomenik je otkriven na Dan državnosti 25. lipnja 2012. godine na vrhu Velika Duvjakuša (1709 m nadmorske visine), na Dinari, u troglavskom masivu. Sastoji se od 32 kamene kocke sa srušene crkve svetog Mihovila u Kijevu, u koje su uklesana imena poginulih i nestalih pripadnika 7. Gardijske brigade Hrvatske vojske.


Warning: Attempt to read property "data" on null in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26

Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26