Održana vježba “Kučine – Mravince 2024”

Kako bi sve žurne službe bile što spremnije u slučaju katastrofalnog požara, temeljem iskustva iz velikog požara u Žrnovnici iz 2017. godine, ovog četvrtka održana je pokazna vježba pred sportskim centrom Podine u Kučinama.

Simulirao se scenarij po kojem je požar izbio na području susjednog grada Splita, šumskog dijela naselja Žrnovnice, te je nošen snažnim vjetrom prijetio ugrozi dijelova grada Solina – naseljima Kučine i Mravince.

Cilj vježbe je bio utvrditi organiziranost, opremljenost i stručnu osposobljenost svih sudionika u slučaju požara katastrofalnih razmjera baš kakav je bio onaj iz 2017. godine. Proveo se postupak uzbunjivanja svih žurnih snaga Civilne zaštite, aktiviranje stožera Civilne zaštite te uspostavljanje zapovjednog lanca i zapovjednog mjesta na čelu sa načelnikom CZ-e gdje su se različite grane žurnih službi objedinile pod jedno zapovjedništvo.

Vježba je potaknuta od strane Vatrogasne zajednice grada Solina koja je okupila DVD Solin, DVD Vranjic, PVP INA Solin, a uz njih su još sudjelovali: Stožer Civilne zaštite grada Solina, HGSS stanica Split, Gradsko društvo Crvenog križa Solin, Hrvatske šume, Vodovod i kanalizacija, Hitna medicinska pomoć Solin i Muć, Policijska postaja Solin, Županijska uprava za ceste Split te mjesni odbori Kučine i Mravince.

Nakon same vježbe žurne službe su građanima prezentirale svoj rad, a događaju su se pridružili i osnovci iz Kučina i Mravinaca.


Warning: Attempt to read property "data" on null in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26

Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26