Stanica Split mentorirati će kolege iz BiH u uvjetima brzih voda i poplava

U okviru Javnog poziva za dostavu prijedloga projekata za Program prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine za 2024. godinu za financiranje je odobren projekt „Interventni odgovor na poplave“.

Projekt će provoditi Hrvatska gorska služba spašavanja Stanica Split u partnerstvu s kolegama iz Hercegovačke gorske službe spašavanja stanice Mostar. Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije je odobrilo iznos od 17.839,12 EUR za financiranje aktivnosti projekta.

Projekt ima za cilj jačati razvojne potencijale prekograničnog područja Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine kroz produbljivanje suradnje spasilačkih službi.  

Osposobljavanjem pripadnika spasilačkih službi za spašavanje u uvjetima brzih voda i poplava kao i osposobljavanjem na polju pripreme i provedbe europskih projekata, HGSS Split će pružati mentorsku i savjetodavnu pomoć kolegama iz BiH s obzirom na veću razinu znanja i iskustva koje ima u ovim tematskim područjima.  

Potpisivanjem sporazuma o suradnji i izradom smjernica za zajedničke aktivnosti u prekograničnom području obje Stanice će osigurati dugogodišnju suradnju i uspostaviti neraskidive veze za budući rad.  

Jačanjem kapaciteta HGSS Mostar te nabavom opreme povećava se sigurnost stanovnika, a pripadnicima gorskih službi se može pružiti širi spektar znanja i vještina što će za lokalno stanovništvo značiti i veću sigurnost.  


Warning: Attempt to read property "data" on null in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26

Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26