Osmišljena nova staza “Izvor života”

Turistička zajednica grada Solina u suradnji s HGSS Split, osmislila je tematsku pješačku stazu “Izvor života”, uz potporu Županijske turističke zajednice. Staza spaja sve prirodne i kulturno povijesne lokalitete tog područja, a osmislili su je, trasirali, te izradili zemljovid članovi HGSS Split.

Treba pohvaliti članove DVD Solin i Vranjic, te udruge Solinjani i Zdravi dan, kao i Hrvatske šume koji su uz HGSS odradili akciju čišćenja Mravinačkog gaja od ilegalnih odlagališta.

Duga je 9,5 kilometara s ukupnom visinskom razlikom od nekih 600 m. Postoji i kraća varijanta u duljini od 7,5 kilometara s visinskom razlikom od nekih 400 m, a može se prijeći za nekih 4 sata. Staza dijelom prati postojeći Solinski planinarski put i penje se na dio mosorskog grebena. Oni koji nisu u dobroj formi taj dio mogu izbjeći i ići ovom kraćom dionicom. Svakako treba biti dobro opremljen, prikladno se odjenuti, obavezne su planinarske gojzerice, a preporučuje se ponijeti dovoljno vode.

Promotivna šetnja za sve zainteresirane održat će se u subotu 25. svibnja s početkom u 8 sati na Izletištu Jadro, uz predstavnike solinskog TZ-a i članove HGSS Split.

Više o stazi na linku.


Warning: Attempt to read property "data" on null in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26

Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26