Na Kleku održana proslava 150 godina planinarstva

U subotu 13. travnja na Kleku je obilježeno 150 godina planinarstva u Hrvatskoj, pod paskom Hrvatskog planinarskog saveza (HPS) i HPD Klek , dok je Stanica Ogulin ispred HGSS-a bila zadužena za osiguranje. U ispomoć kolegama u Ogulin je stiglo više od 50 pripadnika iz stanica Gospić, Delnice, Karlovac, Samobor i Zagreb. Također, splitski HGSS-ovci nazočili su ovoj svečanosti: dio u službenom dijelu pred domom na Kleku, dio u sklopu vodičke službe, a dvoje splitskih letača spašavatelja sudjelovalo je u demonstraciji helikopterskog spašavanja unesrećenog sa stijene, u suradnji s Hrvatskim ratnim zrakoplovstvom.

HGSS

Na Kleku se okupilo gotovo 2000 planinara, a HGSS je zabilježio tek pet manjih intervencija.

– Osiguranje ovako zahtjevnog događaja zahtijevalo je temeljitu pripremu i koordinaciju, ali timovi HGSS-a su pokazali svoju stručnost i profesionalnost. Članovi stanice Ogulin su tijekom tjedna provjeravali stanje staza i pripremali se za vježbu, što je rezultiralo besprijekornom izvedbom.

Ovaj događaj je još jednom potvrdio da je HGSS neizostavan dio planinarske zajednice u Hrvatskoj. Njihova predanost i stručnost su neupitni, a naša planinarska zajednica može biti ponosna na njihov doprinos – komentirali su iz HGSS-a.

HGSS

Warning: Attempt to read property "data" on null in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26

Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26