Konferencija za medije povodom brutalnog napada na člana Stanice Split

Povodom nemilog događaja u kojem je na Uskrsni ponedjeljak teško ozlijeđen član HGSS Stanice Split, po povratku s osiguranja planinarske manifestacije na Kozjaku, splitski pročelnik Branimir Jukić obratio se medijima ovog utorka u prostorijama u Majdanu.

  • Sinoć je stradao naš kolega Kruno. Naime, on je jučer bio na cjelodnevnom dežurstvu planinskog pohoda na Kozjaku i prilikom povratka doma negdje oko 19.30 sati teško je ozlijeđen ispred svoje kuće. To mu se dogodilo kada je trebao ono malo što mu je ostalo od blagdana i praznika provesti sa svojom obitelji – kazao je Jukić.

Kruno je naš dugogodišnji član i jako vrijedan i pouzdan kolega, iza sebe ima brojne akcije spašavanja, a ovo mu se dogodilo ispred kuće tako da nas je to sve skupa šokiralo. On je u bolnici i nama je u ovom trenutku najbitnije da Kruni bude dobro, da se oporavi, da se vrati svojoj familiji i nama u službu, kazao je Branimir Jukić.

  • Kao Gorska služba spašavanja često puta ulažemo velike napore da bi spasili ljudske živote i to radimo bez odustajanja. Naprosto nam je ovo što se dogodilo društvena pogubna činjenica i sve nas je to jako potreslo i šokiralo, kazao je. Izrazio je zahvalnost liječnicima koji brinu o kolegi kao i policiji. Za Kruna je Jukić imao samo lijepe riječi jer uostalom Kruno iza sebe ima veliki broj akcija spašavanja, član je HGSS-a već desetak godina, a i na dan ovog ružnog događaja vraćao se kući s dežurstva kao član HGSS-a, kao službena osoba.

Reakcija iz HGSS-a

Iz središnjice HGSS-a poslali su priopćenje za javnost u kojem stoji: “Ogorčeni smo ovim napadom na našeg člana i osobu koja mu je pružala prvu pomoć.

Vjerujemo da će institucije slučaj pomno istražiti i adekvatno sankcionirati počinitelja. Našem napadnutom članu pružit ćemo svu potrebnu pomoć i podršku, te im obojici želimo brzi oporavak”.


Warning: Attempt to read property "data" on null in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26

Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26