Edukacija o smanjenju rizika od katastrofa

Zajedno s drugim žurnim službama, HGSS Stanica Split sudjelovala je u edukaciji građana o smanjenju rizika od katastrofa, u sklopu kampanje „Usvoji znanja da šteta bude manja“ koja je održana  na lokaciji javne gradske površine u Kaštelanskoj ulici na Poljudu, kao aktivnost Područnog ureda civilne zaštite Split.

Tom prilikom, građani, a posebice vrtićka djeca i učenici, imali su priliku upoznati edukacijske modele potresa, poplave i erozije. Kroz kampanju nastoji se potaknuti građane da prepoznaju važnost pripreme i edukacije u suočavanju s nepredviđenim situacijama. Suočeni smo s izazovima koji zahtijevaju zajednički angažman, a podizanje razine svijesti ključ je u izgradnji otpornosti te edukacija o pravilnom postupanju tijekom nesreća ili katastrofa pomaže nam ne samo da zaštitimo vlastiti život, već i živote drugih.

Kampanja, koja će do kraja godine obuhvatiti 21 grad u Hrvatskoj, dio je projekta “Na putu do smanjenja rizika od katastrofa”, sufinanciranog sredstvima Europskih fondova, a provodi ga Ravnateljstvo civilne zaštite Ministarstva unutarnjih poslova RH, u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje.


Warning: Attempt to read property "data" on null in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26

Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26