Noćna akcija na Mosoru uz nevrijeme

Uz više akcija koje je Stanica Split imala tijekom vikenda, najzahtjevnija je bila ona u nedjelju oko spašavanje ozlijeđene strane državljanke s mosorskog grebena.

Naime, u 17.05 sati stigao je poziv preko Centra 112 za stranu državljanku koja je ozlijedila nogu na grebenu Mosora, između Velikog kabla i Vickovog stupa, te se ne može samostalno kretati.

Trebalo je brzo reagirati zbog dolaska mraka i najave lošeg vremena.

Prema vrhu Mosora je krenulo 40-ak članova HGSS-a i vanjskih suradnika iz svih okolnih ispostava, a u pomoć su pritekli i članovi Stanice Makarska i Dubrovnik. Prvi spašavatelji su do unesrećene stigli već iza 19.30 sati, te su je utoplili u skloništu Vickov stup gdje se žena sklonila zbog kiše i grmljavine koja je zahvatila Mosor. Helikoptersko spašavanje nažalost nije bilo moguće.

Dugotrajan i naporan transport unesrećene krenuo u 20.45 do Gornjeg Sitnog, a tijekom njega sudionike ove akcije zahvatila je kiša. Došlo je do pada temperature, pa je ona u 21 sat na Velikom kablu iznosila tek 7 stupnjeva Celzijevih.

Uz velike napore spašavatelja, unesrećena je predana hitnoj medicinskoj pomoći u 00.40 sati


Warning: Attempt to read property "data" on null in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26

Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26