Nezaboravan tjedan za djecu iz Petrinje

Najbolji učenici sedmih razreda Osnovne škole “Mato Lovrak” iz Petrinje proveli su protekli tjedan dana na otoku Braču, u Splitu, Omišu i na Kozjaku, kao dragi gosti i prijatelji splitskog HGSS-a Ispostave Brač.

Ovo divno prijateljstvo rodilo se u neobičnim okolnostima kada su članovi HGSS Stanice Split među prvima stigli u potresom pogođenu Petrinju gdje su bili smješteni u spomenutoj školi, novogradnji koja je uspjela odoljeti potresu. Među njima je bio i Petronije Tasić iz Ronilačkog kluba Draulik Milna, ujedno i član HGSS-a Split, koji je uzvratio gostoprimstvo i pozvao djecu iz Petrinje na more.

Ovaj put, na Brač je stiglo 17 učenika s dvoje nastavnika, ravnateljicom škole i predstavnikom Vijeća roditelja. Obišli su Klesarsku školu u Pučišćima, pustinju Blaca, Vidovu goru, Bol i Zlatni rat, Muzej uja u Škripu, te rudnik Minjeru.

Pratilo ih je lijepo vrijeme, pa su kajtali, plivali, ronili, planinarili, a sudjelovali su i u vježbi s potražnim psom Manom.

U cijelu priču uključili su se i ugostitelji iz Milne, Pučišća i Bola koji su petrinjskoj ekspediciji osigurali obroke.

Tijekom vikenda, prije odlaska u Petrinju, ugostili su ih domaćini iz PD Kozjak u planinarskom domu Putalj. Djeca su se zabavila na zip linu na Kozjaku, posjetila HGSS Stanicu Split, kao i ekipu koja dežura u Divuljama u slučaju helikopterskog spašavanja. Slučaj je htio da se tijekom vikenda pokrenu dvije stvarne akcije, potražna i helikopterska, pa su djeca tome svjedočila, a upoznali su i potražnog psa Vena koji im je pokazao kako traga u ruševinama i na otvorenom.

Da ovaj izlet u Dalmaciju ostane uistinu nezaboravan, članovi HGSS-a poveli su djecu na rafting na Cetini.

Sve ove aktivnosti su im donirali članovi HGSSa stanice Split.


Warning: Attempt to read property "data" on null in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26

Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26