Kreće treća petrinjska ekspedicija na Brač

Kroz naredni tjedan splitskom HGSS-u, Ispostavi Brač, u posjet stiže petrinjska ekspedicija.

Riječ je o najboljim učenicima sedmih i osmih razreda Osnovne škole “Mate Lovrak” Petrinja koji su prije tri godine, na poziv Petronija Tasića iz Ronilačkog kluba Draulik Milna, ujedno i člana HGSS-a Split, posjetili otok Brač, Split i okolicu.

Ovo divno se prijateljstvo rodilo u neobičnim okolnostima kada su članovi HGSS Stanice Split među prvima stigli u potresom pogođenu Petrinju gdje su bili smješteni u spomenutoj školi, novogradnji koja je uspjela odoljeti potresu.

Tasić je također stigao tamo s prvim helikopterom iz Divulja, te je s kolegama noćio u zgradi škole u kojoj su im domaćini pružili maksimalan komfor kakav može biti u takvim okolnostima.

Kao poznati humanitarac, Tasić nije dvojio kako se odužiti Petrinjanima, te je uputio poziv ravnateljici Ankici Krnjaić Magdić sa željom da uzvrati gostoprimstvo i to za učenike škole.

I tako je krenula petrinjska ekspedicija na Brač koja je uključivala planinarenje, kupanje, obilazak špilje, vožnju brodicom, a i posjete mnogim otočkim znamenitostima, a bilo je i vremena za zipline na Kozjaku, te rafting na Cetini.

U znak podrške ovom posjetu pridružili su i brački ugostitelji, Turistička zajednica Milna, te još mnogi s Brača, Splita, Omiša i Kaštela, sve kako bi djeca iz Petrinje istinski uživala u ovom izletu.

Kako je izgledala druga petrinjska ekspedicija na Brač pogledajte na linku.


Warning: Attempt to read property "data" on null in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26

Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26