Još jedna akcija na Biokovu


U četvrtak poslijepodne HGSS Stanica Makarska zaprimila je dojavu o mlađem stranom državljaninu koji se izgubio na području Biokova i ne može se dalje samostalno kretati. Na teren su odmah izašle Stanice Split i Makarska.

Kada su spašavatelji došli do njega, utvrdili su da se nalazi na izrazito nepristupačnoj lokaciji kuloar Potočine ispod Bukovca, te da je pretrpio ozljede. Za sigurno spuštanje unesrećenog do prvih kuća, potrebno je savladati cca 550 metara visinske razlike.

U akciji spašavanja tijekom noći je sudjelovalo 15 spašavatelja (13 iz Makarske i 2 iz Splita). Zbog izazovnih i opasnih uvjeta, posebice tijekom noći , dio spašavateljske ekipe prespavao je na Biokovu. U međuvremenu su se na teren uputile dodatne snage, pa je tijekom petka u akciji sudjelovalo 13 članova iz Makarske, 5 iz Splita, 3 iz Orebića, te 1 iz Šibenika. Unesrećeni je predan hitnoj medicinskoj pomoći, a akcija se okončana po povratku spašavatelja u podnožje Biokova u petak nešto prije 15 sati.

Molimo sve posjetitelje planina da budu oprezni, da nose adekvatnu opremu te da se informiraju o trenutnim uvjetima prije nego se upute u planine. Sigurnost je na prvom mjestu!


Warning: Attempt to read property "data" on null in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26

Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26