Misija speleospašavanja u Turskoj

Dvadeset dva speleospašavatelja HGSS-a otputovalo je u utorak navečer u međunarodnu misiju speleospašavanja u južnoj Turskoj.

Naime, u jamskom sustavu Morca – planinski lanac Taurus, Južna Turska, na 1.000m dubine nalazi se unesrećeni američki speleolog. Riječ je o kolegi i prijatelju HGSS-a koji je u više navrata sudjelovao na HGSS speleo tečajevima i istraživanjima u jamama na Velebitu.

Ravnateljstvo civilne zaštite MUP HR i HGSS u stalnom su kontaktu, preko ECRA-e, s lokalnom spasilačkom grupom, te je upućen poziv svim educiranim i iskusnim speleospašavateljima da se odazovu u misiju kako bi spasili speleologa. Iz splitske Stanice u Tursku je otišlo četvero članova.

Svim sudionicima ove zahtjevne misije želimo da uspješno obave spašavanje kolege i sigurno se vrate svojim obiteljima.


Warning: Attempt to read property "data" on null in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26

Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26