Vodostaj Cetine još nije stabiliziran

Preporuke za utorak:

Sigurnosna situacija je poboljšana u odnosu na nedjelju, pa je dionica Oblačnik – Radmanove Mlinice i dalje otvorena za komercijalni rafting uz nekoliko preporuka.

Trenutno nema neposrednih opasnosti osim visoke vode (u opadanju), ali ima zakrčenih prolaza koje je moguće proći uz pojačan oprez i izviđanje.

Iako je ova dionica otvorena za rad napominjemo da još nije prikladna za vodiče koji nemaju iskustva na ovako visokoj vodi.

Prilikom spusta je neophodno izviđanje i pojačan oprez dok se vodostaj ne stabilizira.

Voda može donijeti neko deblo koje će zakrčiti trenuto slobodan prolaz ili se neke sada podvodne prepreke, mogu pojaviti na površini uslijed pada vodostaja, zbog čega je izviđanje neophodno za siguran spust.

Osim toga i prevrtanja su puno vjerojatnija na ovom vodostaju pa ne preporučujemo samostalne spusteve. Preporučljivo je imati makar 2 rafta kako bi mogli osiguravati jedan drugog na mjestima gdje je to potrebno. Ova razina opreza će biti potrebna dok se protok ne ustali.

Uklanjanje stabala koja ne prestavljaju veliki rizik ali zakrčuju prolaze te, usporavaju i kompliciraju prolazak obavit će se sutra ujutro.

Izviđanje dionice Blato na Cetini – pokazalo je da vodostaj još nije pao na razinu na kojoj je moguće sigurno obavljati aktivnost bez vodiča u svakim plovilu i to vodiča s iskustvom na ovom vodostaju u tom dijelu kanjona. Vidljivih prepreka koje bi zahtjevale uklanjanje nema što ne znači da se neće pojaviti kako vodostaj bude opadao.
Iste mjere opreza vrijede i za ovu dionicu.


Warning: Attempt to read property "data" on null in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26

Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26