Rafting dionica na Cetini iznimno opasna!

Zbog nabujale rijeke Cetine, sve agencije za pustolovni turizam upućuju se na obustavu komercijalnih spustova, upozoravaju iz HGSS Stanice Split.

Trenutačno stanje na komercijalnoj dionici raftinga od Pavića mosta do Radmanovih mlinica, jako je zabrinjavajuće. Zbog visokog protoka vode i iznimno jakih slapova i izvora u predjelu Studenaca (Oblačnik), Stanica Split proglašava tu dionicu trenutno iznimno opasnom!

Naime, od Oblačnika do Tisnih stina vodostaj je za 1,5 metar veći od normalnog vodostaja. Zbog tako povišenog vodostaja raftovi bi zahvaćali same krošnje stabala, a već je sada ta razlika jako smanjena zbog nabujane rijeke, pa je prolaz raftom nemoguć na nekim dionicama.

Prevrtanje ili ispadanje iz čamca uzrokovalo bi da plivač nošen jakom strujom završi ravno pod grane u ‘cijedila’. Posebice opasan brzac na ovom vodostaju je Javornica, kao i susjedni brzac ispod potonjeg.

Stoga se, do daljnjega, odnosno dok se trenutni vodostaji i izvori ne spuste i ne smire, sve agencije upućuju na obustavu komercijalnih spustova, upozoravaju iz HGSS stanice Split.


Warning: Attempt to read property "data" on null in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26

Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26