Obuka za vanjske suradnike na Putlju

Proteklog vikenda Stanica Split – ispostava Kaštela na  planinarskom domu Putalj u Kaštelima održala je vježbu “Organizacija akcije spašavanja”, u sklopu jednogodišnjeg ciklusa obuke novih vanjskih suradnika Stanice Split.

U vježbi je sudjelovalo 19 polaznika obuke, te 7 članova stanice koji su ih obučavali tehnikama spašavanja (tehnika navezivanja, izrade sidrišta, sistemi za podizanje i spuštanje, te transportiranja unesrećene osobe).

Plan je da nakon ispostave Kaštela, koja je dobila zadatak da prva na području županije i cijele Hrvatske provodi obuku po ovom modelu, svih 9 ispostava stanice Split koji djeluju na području Splitsko-dalmatinske županije, provede isti model obuke.

Cilj je povećati kapacitiranost Stanice kao temeljne operativne snage RH u sustavu civilne zaštite. Jedan od prioriteta ove obuke su i potražne akcije za nestalim osobama gdje je izuzetno bitno imati dovoljan broj obučenih  potražnih snaga kako bi nestalu osobu pronašli u što kraćem roku jer nekada su i minute ključne kako bi se spasio ljudski život.


Warning: Attempt to read property "data" on null in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26

Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26