Radionica za postupanje prema OSI u hitnim situacijama

U Regionalnom nastavnom centru Split u Divuljama započela je radionica s ciljem osposobljavanja pripadnika operativnih snaga za postupanje prema osobama s invaliditetom u hitnim situacijama.

Na radionici sudjeluju pripadnici operativnih snaga sustava civilne zaštite iz Hrvatske, Slovenije i Crne Gore te predstavnici udruga osoba s invaliditetom i same osobe s invaliditetom kao predavači. Među sudionicima su i članovi HGSS Stanice Split.

Sudionici će tijekom dvodnevne radionice biti upoznati s načinom komunikacije i tehnikama evakuacije osoba koje imaju tjelesna oštećenja, oštećenja vida i sluha kao i sa strategijama komunikacije i evakuacijskim tehnikama s osobama s poremećajem iz spektra autizma i osobama s mentalnim i intelektualnim teškoćama. Uz predavanja, na radionici će biti prezentirane simulacije situacija, kao i  primjeri dobre prakse te smjernice za razvoj procedura.

Radionica se održava u organizaciji Ravnateljstva civilne zaštite, a  jedna od aktivnosti koje Ravnateljstvo civilne zaštite provodi u projektu je upravo izrada Smjernica za postupanje prema osobama s invaliditetom u hitnim situacijama na osnovu provedene analize specifičnih potreba i nedostataka u postupanju s osobama s invaliditetom, kao i analiza trenutnih praksi postupanja s osobama s invaliditetom u hitnim situacijama na razini EU-a, čime će se obuhvatiti i rezultati sličnih projekata na ovu temu te prikupiti najbolje međunarodne prakse.

Foto:MUP

Warning: Attempt to read property "data" on null in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26

Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26