Sanacija ilegalnog deponija

 Čuvari prirode  Javne ustanove More i krš i članovi Hrvatske gorske službe spašavanja stanice Split , u naselju Kreševo predjela Razmenica općine Šestanovac započeli sa veliku akciju uklanjanja ilegalnog deponija otpada na samim obroncima kanjona.

Naime, redovitim nadzorom u zaštićenom značajnom krajobrazu “Kanjon rijeke Cetine”, čuvari prirode uočili su nesmotreno i konstantno nakupljanje glomaznog, klaoničkog i ostalog otpada u samom kanjonu nadomak rijeke Cetine. Zaključeno je kako se od neprestanog gomilanja stvorila velika prijetnja za nastajanjem velike ekološke katastofe, te je potrebna velika i brza intervencija uklanjanja.

Terenu se pristupilo sa litice pokraj županijske ceste, gdje se otpad iskrcava, najvjerojatnije pod okriljem noći. Otpad se opasno približio samoj rijeci koja je i dan danas središte života ovog kraja.

Na ovom teško pristupačnom i nesigurmom terenu uklonilo se više od 15m3 raznovrsnog otpada te je isti odložen na za to predviđeno odlagalište. Prilikom sanacije deponija oprema je osigurana od strane općine Šestanovac.

Tijekom očevida i uklanjanja otpada čuvari prirode su prikupili određene indicije o potencijalnim počiniteljima ovih ilegalnih radnji te su o svemu obavješteni policija, državno odvjetništvo i državni inspektorat.


Warning: Attempt to read property "data" on null in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26

Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26