Osiguranje na zimskom usponu na Konja

Stanica Split-ispostava Sinj i Vrlika, odnosno četiri člana stanice i 11 suradnika, osiguravali su ove nedjelje tradicionalni zimski uspon na Konja na Kamešnici, kojeg organizira PD Jelinak iz Trilja.

Uspon je održan s tjedan dana odgode jer su protekli put uvjeti bili doslovce nemogući zbog prejakog vjetra i velikih nanosa snijega, te se u konzultaciji s HGSS-om odustalo od njega.

Ovaj put na ovoj popularnoj planinarskoj manifestaciji sudjelovalo je oko 150 sudionika od kojih se stotinjak 100 popelo na sam vrh, dok je njih dvadesetak vraćeno zbog neadekvatne opreme. Kamešnica je i dalje okovana snijegom i ledom, a uz jaku buru, uspon je tražio kompletnu zimsku opremu. Stoga je dio sudionika ostao kod skloništa na Žlabini, te su napravili kraće ture u okolici.

HGSS je imao jednu intervenciju: starija muška osoba žalila se na mučninu, te je prepraćena do vozila HGSS-a i spuštena u dolinu gdje je predana rodbini.


Warning: Attempt to read property "data" on null in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26

Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26