Trening K-9 timova na Braču

Proteklog vikenda, na Braču je održan trening K-9 timova, sa naglaskom na mlade pse. Domaćin je bila HGSS Stanica Split, a sudjelovalo je 14 potražnih timova, u pratnji instruktora.

Rad s potražnim psima je vrlo zahtjevan i započinje u ranoj psećoj dobi. Mladi psi uče kroz igru, postepeno se navikavaju na suradnju sa svojim vlasnicima odnosno vodičima, a uče se i na druge pse, kolege u timu, na markirante kroz čije traženje zapravo stvaraju naviku za traženjem nestalih osoba u stvarnim potražnim akcijama. Vodič potražnog psa ulaže jako puno vremena u razne obuke, seminare i treninge kako bi se kao tim (sa psom) osposobio za traganje u neurbanim područjima.

HGSS-ovi psi moraju izaći na licencu do 4. godine života, a sama obuka prije toga traje im minimalno dvije godine.

Sudjelovanjem u brojnim akcijama potraga kroz protekle godine, potražni timovi sa psima su se dokazali kao nezamjenjiv resurs na terenu.

U nastavku pogledajte fotografije Jakova Kalajžića iz K9 tima


Warning: Attempt to read property "data" on null in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26

Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26