Nesreća na Vrdovu

HGSS Stanica Split sudjelovala je u akciji na Dinari ove nedjelje.

Nešto prije 9.30 sati zaprimljena je informacija da je na području Vrdova, na Dinari, najvjerojatnije uslijed aktivacije za sada nepoznatog eksplozivnog sredstva, ozlijeđena jedna muška osoba.

Članovi Stanice Split u tom trenutku nalazili su se nedaleko, kraj skloništa Vjetar s Dinare odakle su se žurno uputili prema mjestu događaja. Zbog sumnje u minsko područje, odmah su pozvani pirotehničari, kao i pripadnici MUP-a, a s HGSS-ovcima je bila i osoba koja inače radi na razminiranju.

Sa sigurne točke ustanovljeno je da je nažalost, osoba smrtno stradala.

Oko stotinjak metara dalje, nalazila se druga osoba koja se također zatekla u minski sumnjivom području, neozlijeđena, te joj je savjetovano da pričeka ekipu pirotehničara koja je uskoro stigla, te napravila siguran koridor do obje osobe.

Oko 12.50 sati HGSS je ispratio drugog muškarca na sigurno do doma Sveti Jakov Bitelić na Vrdovu. Osoba nije bila ozlijeđena, tek promrzla. Nakon toga članovi HGSS-a pristupili su drugoj osobi koja je nažalost smrtno stradala. Akcija je završila izvlačenjem tijela poginulog lovca.

U akciji je sudjelovalo sedam članova HGSS Stanice Split, te jedan suradnik Ispostave Sinj.


Warning: Attempt to read property "data" on null in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26

Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26