Trening K-9 timova u Divuljama

 U organizaciji Stanice Split protekli vikend u Divuljama održan je komisijski trening K-9 timova.

Treningu je nazočilo 24 K-9 timova iz stanica Zagreb, Bjelovar, Makarska, Delnice, Osijek, Vinkovci, Orahovica, Čakovec, Ogulin, Istra, Orebić, Zadar, Dubrovnik, Novska, uz domaćine iz Splita.

Zahvaljujući Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu koji je osigurao helikopter i posadu, K-9 timovi su po prvi put vježbali transport u podvjesu nakon privikavanja pasa na let helikopterom.

Također, vježbalo se u grupama u simulaciji ruševina u krugu Divulja, uz obvezne analize na kraju vježbi.

Nakon radnog dana, članica splitske Stanice održala je prezentaciju projekta USAR 2022 (suradnja sa Norvežanima), na kojoj je prikazan način rada na različitim poligonima, osposobljavanje spašavatelja u stijeni i speleološkim objektima, kroz radionice, kao i rad sa psima na različitim lokacijama uz scenarije katastrofa primjenjujući USAR procedure.

Timovi su pokazali veliku spremnost kada su se nakon napornog radnog dana, usred noći odazvali na potražnu akciju u Trogiru.

Pogledajte sjajne fotografije Jakova Kalajžića:


Warning: Attempt to read property "data" on null in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26

Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26