Europski kup u kajaku i kanuu na divljim vodama

U Osilnici, u Sloveniji se 22. i 23. listopada održao Europski kup u kajaku i kanuu na divljim vodama, finale Sprint i Junior Kupa te internacionalni ”Petar Klepec” kup pri čemu je HGSS-a već tradicionalno osiguravala manifestaciju u organizaciji kajakaških saveza Hrvatske i Slovenije.

 Pod vodstvom dvaju instruktora Rescue 3 Europe iz Stanice Karlovac, te instruktora iz Stanice Split, u osiguranju je sudjelovalo šest članova iz stanica Delnice, Šibenik i Karlovac.

Na ovom događanju nisu zabilježene ozbiljnije intervencije ali su članovi HGSS-a otklonili zaglavljena debla koja su predstavljala opasnost za natjecatelje. Drugi dan dežurstva, zbog porasta vodostaja rijeke Kup, instruktori su procjenom rizika na rijeci te u dogovoru sa organizatorom, skratili trajanje manifestacije te ulaz na dionicu staze za natjecanje dopustili samo iskusnijim sportašima koji su odradili trening.

Isto tako, nakon završetka aktivnosti iskorištena je prilika tako da je odrađena vježba spašavanja na većem vodostaju rijeke upotrebom ”Tirolske prečnice” i navezanog plovila.


Warning: Attempt to read property "data" on null in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26

Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26