Osiguranje na Perun adventure race-u

U subotu, 1.listopada HGSS stanica Split osiguravala je utrku PAR (Perun adventure race) u organizaciji PD Perun, u Podstrani.

Na utrci je bilo 27 timova po dvoje natjecatelja. Ukupna dionica utrke iznosila je čak 60 km a sadržavala je dvije dionice kajaka na moru, trekinga po Perunu, penjanja ferate i veliki dio bicikliranja po makadamskim cestama i manjim putevima.

Za dežurstvo su pripremljena 2 interventna tima sa terenskim vozilima opremljenim sa stijenskom i sanitetskom opremom, vozilo Quad sa sanitetskom opremom te plovilo (Sv.Bernard) za morsku dionicu.

Unatoč teškim vremenskim prilikama u kojima su se izmjenjivali magla, kiša i tuča, nije bilo intervencija, no HGSS je bio prisutan na svim kritičnim dionicama u slučaju potrebe.

Istovremeno se održavala i manja urbana utrka na plaži u Strožancu, kao dodatni događaj istog organizatora, na kojoj je zabilježena manja ozljeda (uganuće noge) pri čemu je HGSS pružio prvu pomoć. U događaju je sudjelovalo 15 članova stanice.


Warning: Attempt to read property "data" on null in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26

Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26