Zahtjevna akcija na Biokovu

Stanica Split sudjelovala je u zahtjevoj akciji na Biokovu.

U nedjelju u16.05 sati HGSS Stanica Makarska zaprima dojavu, posredstvom Službe 112, o unesrećenom planinaru na predjelu Biokova, između Šćirovca i Sv. Ilije, a iznad Topola na 1150 nmv.

Na teren odmah izlaze makarski spašavatelji, a kako se radi o jednom od najsurovijih i najopasnijih dijelova Biokova, u pomoć su pozvane i HGSS stanica Split te HGSS stanica Dubrovnik. Sveukupno je u akciji bilo 40 spašavatelja.

Prvi tim dolazi do unesrećenog u 18:.5 sati te ga nakon imobilizacije priprema za transport. Budući su uvjeti bili nepovoljni za transport helikopterom krenulo se u dug i iscrpljujući transport koji završava u 00.50 sati predajom unesrećenog HMS iz Makarske.

  • Kvalitetna priprema za odlazak u planinu nije samo oprema koju nosimo već i edukacija koju prolaze planinari u planinarskim školama u kojima između ostalog uče i o prvoj pomoći. Unesrećeni planinar bio je dobro opremljen no zbog teškog terena, nesreća se ipak dogodila. Kolege unesrećenog dobro su ga zbrinule i utoplile do dolaska spašavatelja te ih ovom prilikom želimo pohvalit – kazali su makarski spašavateljii.

Warning: Attempt to read property "data" on null in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26

Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26