Noćna akcija na Biševu

Ispostava Vis HGSS Stanice Split imala je noćnu akciju na Biševu u noći s ponedjeljka na utorak. Dojava je stigla preko Centra 112 uoči ponoći kako je u uvali Potok na Biševu, gdje nema signala, unesrećena osoba koja je pala.

Čovjek je zadobio opasne posjekotine na glavi, žalio se na bolove u kuku i zdjelici pa se sumnjalo na lom istih. Na intervenciju je izašlo osam članova ispostave, odnosno četiri člana stanice i četiri suradnika.

Kako se unesrećeni nalazio 30 metara iznad obalne crte s koje je pao, postavljeno je sidrište na 10-metarskoj litici kako bi ga se spustilo do morske linije u nosilima, odnosno do broda. Akcija je uspješno obavljena, a unesrećeni je prevezen u Komižu odakle je hitnim helikopterskim letom prevezen u splitsku bolnicu. Akcija je završila u 2.15 sati.


Warning: Attempt to read property "data" on null in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26

Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26