Spašeni iscrpljeni izletnici poviše Marušića

HGSS Stanica Split u srijedu navečer, oko 21.50 sati dobila je poziv zbog troje njemačkih državljana koji su se izgubili na brdu poviše Marušića kod Omiša. Odmah po dojavi na teren izlaze četiri člana Ispostave Omiš koji kreću prema njima iz Marušića dok je troje članova Stanice Split krenulo s druge strane, iz zaseoka Donje Tafre. Prethodno je uspješno uspostavljen kontakt s unesrećenima koji su poslali svoju lokaciju.

Na koncu, turisti, otac i dvoje maloljetne djece, pronađeni su na markiranoj stazi prema Kosmatici, oko 23.30 sati. Zatečeni su u vidno iscrpljenom stanju, dehidrirani i prestrašeni. Na ovaj izlet krenuli su oko 15 sati, po velikoj vrućini, posve neopremljeni, bez ruksaka, dodatne odjeće, bez vode i hrane, bez rasvjete, u posve neadekvatnoj obući – otac je bio u sandalama!

Spašavatelji su im dali vode, utoplili ih, te ih otpratili do vozila, a potom i do apartmana.

Ovo je još jedno upozorenje svima koji namjeravaju razgledavati okolicu i ići na izlete da se informiraju o stazi kojom žele ići, provjere vremensku prognozu, pripreme adekvatnu odjeću i obuću, ponesu dovoljno vode (čak i viška!), te hrane, jave smjer kretanja, a svakako da izbjegavaju šetnju po visokim temperaturama.


Warning: Attempt to read property "data" on null in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26

Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26