Spašen francuski turist na Braču

Bračka ispostava Stanice Split uspješno je provela akciju spašavanja 75-godišnjeg Francuza koji je pao na stazi uz more pokraj Milne.

Preko Centra 112 dojava je stigla u utorak u 19.30 sati kada je obitelj unesrećenog javila kako je ovaj nakon odlaska iz hotela otišao prošetati, no pao je na stijene, u blizini trafostanice. Iz prikupljenih podataka, članovi Ispostave Brač krenuli su prema datoj lokaciji, no njega nije bilo tamo. Kako čovjek priča samo francuski, pozvan je i prevoditelj, te se saznalo da je čovjek dijabetičar, na lijekovima, te je još u 9 ujutro krenuo iz Milne prema hotelu u uvali Osibova, no obitelj je nestanak prijavila tek kasno poslijepodne.

Zbog dolaska mraka trebalo je brzo reagirati. Pokušalo se otkriti lokaciju mobitela , a baterija na njegovom mobitelu je bila pri kraju.

– U zadnji tren dobivamo informaciju od prevoditelja da unesrećeni vidi zeleni svjetionik i veliki kruzer. Odmah smo detektirali da je riječ o svjetioniku na otočiću Mrduja, te o prolasku kruzera kroz Splitska vrata. Gumenjakom smo u 21.10 sati stigli do točne lokacije te zatekli unesrećenog na stijenama, pri svijesti, no s jako niskom razinom šećera u krvi. Imao je po sebi ogrebotine na nogama, rukama i glavi, a pri padu je udario je glavom. Dali smo vodu sa šećerom, te odvezli u Milnu gdje ga je predlegao liječnik. Srećom, njegovo zdravstveno stanje se stabiliziralo, te nije bilo potrebe za daljnom liječničkom obradom.

Akcija je završila u 22.46 sati – ispričali su brački spašavatelji.

https://twitter.com/HrvatskaGSS/status/1303617871558463488?s=20

Warning: Attempt to read property "data" on null in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26

Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26