EKOLOŠKA AKCIJA ČIŠĆENJA VRELA CETINE

U sklopu provedbe natječaja za sufinanciranje ekoloških projekata lokalnih zajednica, INA je kroz program Zeleni pojas, prepoznala i podržala „EKOLOŠKU AKCIJUA ČIŠĆENJA VRELA CETINE U PODNOŽJU PARKA PRIRODE DINARA“ – projekt HGSS Stanice Split.
Projekt ”Ekološka akcija čišćenja vrela Cetine u podnožju Dinare”, u suradnji volontera HGSS-a i Centra za rehabilitaciju ”Fra Ante Sekelez” iz Vrlike, ne samo da će uključivati čišćenje vrela Cetine od otpada već i edukaciju osoba s intelektualnim teškoćama o negativnom utjecaju klimatskih promjena, onečišćenju tla, mora i kopnenih voda.
”Nažalost, vrela Cetine skrivaju prljavu tajnu. U koritu se nalaze stare automobilske gume, krupni tehnički otpad i gomila raznog otpada koji narušavaju ekološki sustav ovoga prekrasnog spomenika prirode.
Ovim projektom radimo nešto što nije naša primarna djelatnost, a sve u cilju da damo svoj doprinos lokalnoj zajednici (s naglaskom na posebno osjetljive skupine) te podignemo svijesti javnosti o važnosti čuvanja i zašite prirode.


Warning: Attempt to read property "data" on null in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26

Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26