Splitski i norveški K9 timovi vježbali spašavanje iz ruševina

Proteklih dana Stanica Split ugostila je ekipu iz norveške K9 službe Norske Redningshunder u okviru projekta spašavanja iz ruševina USAR2022.

Tijekom svog boravka, splitski potražni timovi su s norveškim kolegama održali u Divuljama trening K9 odjela koji uključuje traganje u ruševinama, prezentacije doktrine traganja i rad s psima na helikopteru.

Radilo se intenzivno na više radilišta, u zatvorenim zgradama, a grupe za rad su određene prema uzrastu i predznanju psa. Jedna je to od pripremnih vježbi i podizanja razine spremnosti u slučajevima velikih katastrofa poput potresa. Također, u suradnji s Hrvatskim ratnim zrakoplovstvom i MORH-om, Komisija za helikoptersko spašavanje, je organizirala i vodila vježbu na helikopteru.


Warning: Attempt to read property "data" on null in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26

Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26