ZIMSKA VJEŽBA NA KOPAONIKU

Od 06. do 13.03.2022 HGSS Stanica Split održala je zimsku vježbu na Kopaoniku. Na vježbi je sudjelovalo 28 članova Stanice. Uvjeti za usavršavanje tehnika skijanja su bili idealni. Radilo se intenzivno po grupama zavisno o stupnju vještine skijanja svakog člana, od početnika do majstora koji se skijaju po dubokom snijegu. Osim škole skijanja održana su predavanja i vježbe za sve članove. Frane Bebić održao predavanje o lavinama a Stipe Božić o turnom i ekstremnom skijanju.
Zajedno sa kolegama iz GSS-a Srbija vježbala se vožnja unesrećenog “kanadskom saonicom” jer na Kopaoniku ne koriste akiju. Održana je vježba spašavanje sa žičare.
Vježbalo se spašavanje iz lavina i korištenja LPP uređaja i Lavinske sonde.
Zadnjeg dana boravka dvojica naših članova su sudjelovala u međunarodnom natjecanju spasilačkih službi. Zadane discipline su bile: utrka na veleslalomskoj stazi, vezivanje užeta za “kanadske saonice” i vožnja iste do cilja. Naši članovi nisu pobijedili ali su pokazali zavidnu borbenost.


Warning: Attempt to read property "data" on null in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26

Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26