Intezivan vikend za splitsku stanicu zbog brojnih dežurstava

Protekli vikend članovi HGSS Stanice Split proveli su dane na brojnim dežurstvima zbog organiziranih raznih sportskih i rekreativnih događanja na otvorenom u kojima sudjeluje sve veći broj sudionika svih generacija.

Tijekom subote na području Omiša, unatoč jakoj buri, uspješno je završena utrka Imbertrek na kojoj je nastupilo čak 227 natjecatelja. Dežurna ekipa koja se brinula za sigurnost natjecatelja, tri člana stanice i dvoje suradnika Ispostave Omiš, imali su tri intervencije tijekom događanja od kojih su dvije lakše, zbog ogrebotina, dok su jednu osobu adekvatno zbrinuli zbog pothlađivanja.

Na Kozjaku je, u nedjelju, u organizaciji HPD Kozjak iz Kaštel Sućurca održana dječja utrka s 76 malih natjecatelja i još toliko pratnje odraslih, a sve je proteklo bez intervencija. Na Mosoru, pak, u nedjelju, u organizaciji HPD Mosor, održan je tradicionalni “Uspon 100 žena na Mosor”, s oko 250 sudionica. Sve žene i njihove pratnje uspješno su se popele do Vickovog stupa i spustile potom do planinarskog doma Umberto Girometta. Dežurna ekipa HGSS-a intervenirala je tek zbog muškarca koji se izvan skupine, samostalno penjao na Mosor, te se zbog neadekvatne odjeće, pothladio, pa mu je bila potreba pomoć pri spuštanju.

Jedno od dežurstava provedeno je i na moru. U organizaciji JK Mornar tijekom vikenda održano je otvoreno prvenstvo Hrvatske za klasu ILCA 7, s natjecateljima iz više zemalja, koje je proteklo bez intervencija.

Imbertrek

Dežurstvo HGSS-a na regati


Warning: Attempt to read property "data" on null in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26

Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26