Brzom akcijom pronađena nestala osoba na otoku Šolti

Sinoć u 19:30 HGSS Stanica Split zaprimila je dojavu o nestaloj osobi na otoku Šolti, sjeverno od uvale Senjska – Rudine. Riječ je bila o starijoj ženskoj osobi (79 godina) koja se istoga dana oko 17:00 udaljila iz maslinika i nakon toga joj se izgubio trag.
Odmah je u suradnji s lokalnim vatrogascima organizirana potraga . Oko 21:50 upućuju se 3 broda  prema Šolti, 2 iz splitske trajektne luke (plovilo HGSSa i plovilo policije), te jedno privatno plovilo s otoka Brača u kojima je bilo ukupno 23 pripadnika HGSSa, 3 potražna psa i bespilotna letjelica s termovizijom.
Prva je na teren u 22:10 stigla ekipa s Brača. Među njima su bili speleo-instruktori iz drugih HGSS stanica koji su protekli tjedan sudjelovali u vođenju speleo-tečaja HGSS-a na Braču. Oni su, svega 460m od zadnjeg mjesta viđenja, pronašli nestalu osobu, na sreću imala je samo manje ogrebotine .
Nakon toga su 2 plovila, koja su stizala iz Splita, odmah opozvana.
Uslijedio je probijanje s nestalom osobom kroz jako težak i nepristupačan teren do prve prometnice u čemu su ekipi HGSSa pomagali lokalni vatrogasci. U 00:39 – nestala osoba je predana ekipi HMP. U potrazi su, uz HGSS i lokalne vatrogasce, sudjelovali i pripadnici PU splitsko-dalmatinske.


Warning: Attempt to read property "data" on null in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26

Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26