Još jedna ekološka akcija

U organizaciji Grada Sinja, Turističke zajednice grada Sinja te članova: BK Vlaji, PD Svilaja, NOPD Koćari, HGSS stanica Split, Klub avanturističkih sportova Cetina adventure, PD Sv. Jakov Bitelić i u suradnji s Čistoćom Cetinske krajine, Hrvatskim cestama Split, te uz podršku Splitsko dalmatinske županije, uspješno je provedena ekološka akcija čišćenja ilegalnih odlagališta otpada na dijelu Staze Gospi Sinjskoj na području Kukuzovca.

Iz uspješno održane ekološke akcije čišćenja i uređenja 14 ilegalnih odlagališta otpada na području općine Hrvace i grada Sinja u mjestu Zelovo proizašla je još jedna akcija čišćenja. Naime, današnjom ekološkom akcijom čistili su se ilegalni deponiji koji se nalaze na dijelu Staze Gospi Sinjskoj na području grada Sinja (Kukuzovac). Podsjetimo, projektom Staza Gospi Sinjskoj (završenim 2015.), uređena je hodočasnička staza u dužini 148 km koja povezuje marijanska svetišta smjerom od prasvetišta u Solinu do svetišta Gospe Sinjske i dalje prema svetištu na Šćitu (Prozor – Rama u BIH). Nažalost, dijelovi staze su devastirani kao i prateća infrastruktura. Stoga je prošle godine Splitsko dalmatinska županija pokrenula Revitalizaciju projekta staze Gospi Sinjskoj u svrhu sanacije uništene infrastrukture, ali i izrade i provedbe marketinškog plana. Projekt revitalizacije uskoro kreće u realizaciju po fazama.
Poštujući sve važeće epidemiološke mjere, ovoj akciji odazvali su se brojni volonteri i ljubitelji prirode, članovi lokalnih planinarskih društava: PD Svilaja, NOPD Koćari, PD Sv. Jakov, članovi Biciklističkog kluba Vlaji – Sinj, Klub avanturističkih sportova Cetina adventure kao i nekoliko hodočasnika iz Splita koji redovito hodočaste Stazom Gospe Sinjske. U akciji su sudjelovali članovi HGSS stanica Split, zatim Čistoća Cetinske krajine i Županijske ceste Split, bez čijih djelatnika i mehanizacije ova akcija ne bi bila izvediva.
Ovom akcijom, kao i prethodnom, želi se svakako pridonijeti i razvijanju ekološke svijesti i apelirati na odgovornost prema našoj prirodnoj i kulturnoj baštini.
Organizatori se zahvaljuju svima koji su nesebično odvojili svoje vrijeme i pomogli u ovoj ekološkoj akciji.


Warning: Attempt to read property "data" on null in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26

Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26