Tragedije u lavinama

Iako se činilo da opasnost od lavina nije velika jer se stari snijeg stvrdnuo a novog nije mnogo napadalo svejedno su se u našem susjedstvu danas dogodile tragedije uzrokovane lavinama.
Na talijanskoj strani Kanina danas je u lavini smrtno stradao slovenski turni skijaš, s njim su bila još dva Slovenca, ali su prošli bez ozbiljnijih posljedica.
U području Kaminiških Alpa, na planini Storžič, na nadmorskoj visini 2132 metara, gotovo cijeli dan trajala je opsežna akcija spašavanja zbog dvije lavine. Tri alpinista su poginula a dvije su osobe ozlijeđene. Jedan spašavatelj također je ozlijeđen.
Gorske službe spašavanja u BiH dobile su jutros dojavu kako je lavina usmrtila jednog i ozlijedila drugog alpinistu ispod vrha Cetina na Prenju. Smrtno je stradao mladi alpinist i pripadnik Oružanih snaga BiH Rade Šimić. U ranim poslijepodnevnim satima pripadnici gorskih službi spašavanja počeli su pripreme za izvlačenje tijela nastradalog alpinista prema najbližoj cesti. Očekuje se kako će zbog vremenskih uvjeta i tehničke složenosti transporta, transport trajati do kasno u noć.
Još jednom upozoravamo da se u zimskim uvjetima ne upućujete na planine ako za to nemate dovoljno iskustva i opreme te ako se niste prethodno informirali o uvjetima na planini.

Planina nikome ne oprašta grešku!

Vrh Cetina u masivu Prenja

Warning: Attempt to read property "data" on null in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26

Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26