HGSS pomaže potresom ugroženom stanovništvu

Danas je na širem području Petrinje angažirano 20 članova samo iz HGSS Stanice Split. Zadaće su razne, najvažnije je ukloniti dimnjake koji predstavljaju veliku opasnost. Također se saniraju manje oštećeni krovovi, pokrivaju se najlonima i ceradama!
Dijele se potrepštine po selima: hrana, kućanske potrepštine, razvoze se kamp kućice…
Bespilotne letjelice s timovima mapiraju teren. Posla ima napretek. Stanovništvo se zbrinjava i važno je napomenuti da su ugroženi ljudi disciplinirani u ovoj katastrofi!
Jučer je na ugroženom terenu bilo raspoređeno 78 članova HGSS-a iz 18 stanica. Uz spašavatelje korišteno je 5 K9 potražnih timova s psima.
Odrađeno je 55 intervencija s više od 70 zadataka. Od ostalih aktivnosti HGSS je intervenirao i obišao 80 lokacija u kojima je obavljao zadaće obilaska stanovništva i opskrbljivao ljude hranom, vodom i ostalim potrepštinama.


Warning: Attempt to read property "data" on null in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26

Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26