Oprez – planine su pod snijegom!

Završila je trodnevna pustolovina četvorice mladića koji su se sretno spustili s Dinare u Ježević. Planinu su ostavili prekrivenu snijegom kao i svog limenog ljubimca. Ova se priča sretno završila. Sa zametenim mladićima smo bili u stalnom kontaktu telefonom i nijednog trenutka nisu bili životno ugroženi. Planinarsko sklonište “Puma” na nadmorskoj visini1632 m. zaista pruža ugodan i komforan boravak ali je ovo priča mogla završiti i drugačije. Stoga molimo sve vas koji se uputite u planine da se pridržavate planinarskih pravila, da se uvijek javite kamo s kim idete te da ponesete adekvatnu opremu, dovoljno hrane i pića, toplu odjeću, mobitel i rasvjetu.
Svoj odlazak i boravak u planinarskim kućama na vrijeme najavite onima koji o tim objektima upravljaju. U objektima se ponašajte u skladu sa kućnim redom. Čim se pojavi sumnja u potrebu za pomoći, bez ustručavanja ili srama nazovite 112, ili HGSS-a kako bi se spriječile eventualne neugodnosti!
Znamo da se dosta ljudi priprema kako bi Novu godinu dočekali u našim planinama u planinarskim ili privatnim objektima, svima želimo lijepi provod i uživanje u zasnježenim planinama ali uz veliku dozu opreza i pridržavanja navedenih uputa!
Kad ispravno pazite na sebe tada pomažete i nama!


Warning: Attempt to read property "data" on null in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26

Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26