Spašavanje iz biokovske stijene Mali Šibenik

Dana 20.06.2020. u 15:43 na dežurni telefon stanice HGSS Stanica Makarska stiže dojava od strane planinara, koji se nalaze u stijeni Malog Šibenika. Ekipa mlađih hrvatskih državljana penjala se po stijeni smjerom koji vodi do vrha. U sred stijene uhvatilo ih je jako nevrijeme. Odmah po dojavi mobilizirani su svi članovi stanice Makarska te ekipa letača spašavatelja iz Splita koja je u tom trenutku, zajedno s posadom HRZ-a imala vježbu.
Jedna ekipa spašavatelja krenula je zemaljskim putem a druga se helikopterom HRZ-a spustila na vrh Malog Šibenika. Posebnim tehnikama spašavanja, četvero unesrećenih spušteno je u podnožje stijene. U dva naleta ekipa letača spašavatelja zajedno s pripadnicima stanice Makarska i posadom HRZ-a spustila je unesrećene na sigurno.
Valja istaknuti veliku vještinu posada HRZ-a, pilota i tehničara, jer vjetar je bio iznimno neugodan a strmina gotovo vertikalna.


Warning: Attempt to read property "data" on null in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26

Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26