Nestali pastir ni nakon 12 dana potrage nije pronađen

Protekloga tjedna nastavljena je potraga na području sela Nisko za nestalim 64-godišnjim pastirom koji je nestao u utorak 05.05. u popodnevnim satima u namjeri da prikupi izgubljeno blago.
U potrazi su pored članova HGSS-a sudjelovali članovi DVD-ova (Zagora, Solin, Klis, Dugopolje), pripadnici MUP-a te brojni mještani i lovci.
Tijekom vikenda ukupan dnevni broj tragača prelazio je i preko 70 ljudi, odnosno cijelog tjedna u ovoj je potrazi bilo uključeno više od 100-njak ljudi.
U nastavku ovog intenzivnog traganja pretraženo je dodatnih 600 hektara iznimno nepristupačnog terena podijeljenoga u 25 segmenata,  uključujući i speleološke objekte (jame i bunare) te brojne putove i oputine.
U potrazi su sudjelovali članovi HGSS-a i iz drugih stanica Hrvatske (Orahovica, Sl. Brod, Ogulin, Karlovac, Zadar, Novska, Čakovec, Gospić, Makarska, Šibenik) sa dodatnim psima tragačima.
Tragalo se i uz pomoć bespilotne letjelice kojom je izrađena orto-foto karta područja pretraživanja, na kojoj će se nastaviti potraga detaljnim pregledavanjem fotografija ove karte.
Od ostalih resursa korištena su terenska vozila, zapovjedno vozilo kao stožerno mjesto, GPS uređaji, Tetra radio veza, specijalna rasvjeta za speleološke objekte za traganje noću te helikopter HRZ-a.
Unatoč iznimno uloženom naporu, nestala osoba nije pronađena. Potraga se nastavlja sa smanjenim intenzitetom, a sa pojavom novih informacija očekujemo i ponovno pojačano traganje.


Warning: Attempt to read property "data" on null in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26

Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26