INA sufinancira ekološke akcije HGSS stanice Split

Ovo je treća godina za redom da INA sufinancira ekološke akcije HGSS stanice Split u okviru ovog natječaja.

HGSS je volonterska humanitarna organizacija koja se, osim svojom osnovnom djelatnošću – spašavanjem ljudskih života, bavi i drugim aktivnostima usmjerenim na poboljšanje kvalitete i sigurnosti na području turizma. Dio aktivnosti službe usmjeren je i na zaštitu i očuvanje prirode.

HGSS stanica Split kontinuirano sa svojom ronilačkom sekcijom organizira ekološke akcije čišćenja podmorja diljem obale.

Cilj projekta Sub Eco je organizacija združene ekološke akcije čišćenja podmorja na području Ininih maloprodajnih mjesta za nautičare. Lokacije obuhvaćene projektom su Brač (Milna), Hvar (Vrboska), Vis i Šolta (uvala Rogač). U podmorju oko maloprodajnih mjesta se nalaze veće količine guma, plastike, stakla, boca, mreža, ručnika i ostalog sitnog otpada.

S obzirom na to da HGSS stanica Split ima svoj motorni gumenjak i 10 obučenih ronilaca, u suradnji s lokalnim ekološkim udrugama i zainteresiranim stanovništom možemo jednostavno i jeftino ukloniti otpad iz podmorja i na taj način gostima i nautičarima pokazati zavidnu razinu ekološke osviještenosti.

#INAZelenipojas

www.ina.hr/zelenipojas.hr


Warning: Attempt to read property "data" on null in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26

Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26