Završen projekt „Očištimo zajedno stazu sv. Ciprijana – faza II“

Završen projekt „Očištimo zajedno stazu sv. Ciprijana – faza II“  koji je odobren u sklopu programa  Zeleni pojas, natječaja za sufinanciranje projekata u području zaštite okoliša i prirode 2018. godine u organizaciji Ine – Industrije nafte, d.d.).

Realizacija ovog projekta je odrađena kroz nekoliko aktivnosti: promocija zajedničke suradnje na projektu, akcije pošumljavanja, markiranje i signaliziranje Staze, te promocije uspješne zajedničke suradnje.

Ovaj vikend su odrađene akcije pošumljavanja, markiranja i signaliziranja ove predivne tematske staze.U akciji su osim volontera HGSS stanice Split. sudjelovali i volonteri planinarskih udruga iz Splita.  U suradnji s Hrvatskim šumama posađeno je 100 sadnica crnog bora na predjelu ilegalnog odlagališta otpada blizu crkve sv. Ciprijana u Gatima kojeg smo u okviru prošlogodišnjeg natječaja, Zelenog pojasa, očistili od krupnoga otpada. Staza je markirana od centra Gata do spoja sa stazom Leopolda Mandića, a na svim raskrižjima su postavljeni putokazi.. Provedbom ovih aktivnosti dobili smo prekrasnu kružnu pješačku stazu koja kreće iz Zakučca postojećom Ilirskom riječnom stazom do Ostrvica, nastavlja dalje do Gata i crkve sv. Ciprijana i spušta se stazom Leopolda Mandića u natrag u Zakučac.

Pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja stanice Split Darko Gavrić povodom početka realizacije projekta izjavio je: Zahvaljujući prvenstveno Ininom Zelenom pojasu i volonterima HGSS-a kao i ostalih organizacija, Grad Omiš je u svom zaleđu dobio novi turistički proizvod, pješačku kružnu stazu u dužini od 10-ak kilometara koja prolazi predivnim krajolikom kroz kulturno-povijesnu baštinu Poljičkog kraja.Ova akcija čišćenja i uređenja tematske staze sv. Ciprijana je još jedan dokaz da se volonterskim radom, uz minimalna financijska ulaganja može mnogo napraviti“.

 


Warning: Attempt to read property "data" on null in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26

Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26