Uspješno završena potraga za djevojčicom na Šolti

Nakon što  je jutros oko 09:30 nestala iz mjesta Donje Selo na Šolti, djevojčica je pronađena 2.5km daleko na samom zapadu otoka u žbunju zajedno s psom. 

Jutros (15.08, 09:30), 6-godišnja djevojčica, igrajući se sa psom, nestala je iz mjesta Donje Selo na otoku Šolti. HGSS-u je dojavu uputila mjesna policija, oko 11:30, nakon što su se u potrazi priključili i pripadnici vatrogasnih društava na Šolti i mještani.

Obzirom na relativno slabu povezanost otoka s trajektima, zajedno sa HRZ-om, odlučilo se na traganje helikopterom i transport članova HGSS-a uključujući potražne pse i bespilotne letjelice. Osim helikopterskim transportom, ostatak HGSS snaga krenuo je gliserom Lučke kapetanije a pridružili su im se i kolege HGSS-a s Brača koji su se uputili vlastitim plovilom.

Oko 13:30, devojčicu su  u žbunju pronašli mještani, oko 2.5km daleko od mjesta nestanka, na samom zapadu Šolte,. Zatekli su je neozlijeđenu (manje ogrebotine), s psom, a prepoznali su je po objavi na Facebook-u, te su je vratili obitelji.

Iako je akcija završila sretno i relativno brzo, potraga, naročito za djecom, zahtijeva veliku hitnost i suradnju svih službi jer djeca nemaju dobro izgrađen osjećaj za orijentaciju i samo zaštitu na nepristupačnim terenima zato je vrijeme ključan čimbenik u smanjivanju neželjenih posljedica ovakvih akcija.

 


Warning: Attempt to read property "data" on null in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26

Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26