Naši članovi pomažu u poplavama

Na poplavljenim područjima jučer je bilo 9 a danas 6 čamaca iz 7 stanica HGSS-a s ukupno 31 spašavateljom. 8 spašavatelja je bilo iz HGSS stanice Split. Radilo se na transportu vreća za gradnju nasipa na ugroženim dijelovima, transportu stanovništva, vojske i radnika, te dostavi hrane. Iako se voda postepeno povlači, velike količine vode natopile su nasipe pa su oni porozni i podložni propuštanju zato se stalno obilaze i obnavljaju. Trenutno je najgore u selu Mlaka gdje je 25 mještana u potpunosti odsječeno od kopna. Naši su članovi  smješteni u Novskoj a pomažu na području Jasenovaca i sela Mlaka.

Kao da nevolja na rijekama ovih dana nije dosta. U tijeku su još dvije “vodene” akcije. Jedna se potraga odvija na samoj granici Hrvatske i Bosne i Hercegovine, na području općine Dvor. Nakon prevrtanja čamca s tri osobe koje su se u njemu nalazile dvije su isplivale dok se za trećom traga.
Druga akcija traganja odvija se na Visovačkom jezeru na rijeci Krki, gdje je također došlo do prevrtanja čamca, pri čemu je jedan osoba nestala i za njom tragaju Policijski službenici zajedno s pripadnicima HGSS-a i DVD-a Dubravice.


Warning: Attempt to read property "data" on null in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26

Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26