Na Mosoru smrtno stradala dvojica braće

Tragediji na Mosoru potresla je splitske planinare i spašavatelje. Spletom nesretnih okolnosti živote su izgubila dva iskusna planinara, braća Aleksandar i Milan Stamenov i to svega stotinjak metara od Planinarskog doma na Mosoru.  Prema prvim neslužbenim informacijama, jedan od njih je stradao uslijed pada na zaleđenom terenu pored obližnjeg izvora. Drugi je umro, najvjerojatnije od srčanog udara, nakon što je zajedno sa svojim prijateljima pronašao mrtvog brata.
Dvojica braće bili su česti gosti Planinarskog doma “Umberto Girometa”. Čini se da se je mlađi brat Milan Stamenov – Miki (57) zaputio prema izvoru Novak kako bi donio vode. Kako se nije vraćao dobrih dvadesetak minuta u potragu je krenuo njegov brat Aleksandar Stamenov – Bugi (60) koji je bio i član HGSS-a, uz njega je bio još i domar Špiro Gruica.
Zatekli su mrtvo Mikijevo tijelo nakon čega je Bugiju otkazalo srce te je unatoč reanimaciji i on umro na licu mjesta. Sinoć je na Dom stigla i brojna ekipa HGSS-a ali sve je bilo kasno.
Tijela stradalih su jutros s Mosora helikopterom HRZ-a prevezena u KBC gdje će se izvršiti obdukcija.

Sprovod naših prijatelja biti će u utorak 06.03.2018. u 15 sati na groblju Lovrinac u Splitu.


Warning: Attempt to read property "data" on null in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26

Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26