ODRŽANA POTRAŽNA VJEŽBA HGSS STANICE SPLIT

Dana 25. 11. 2017. u večernjim satima u Planinarskom domu na Malačkoj, uvodnim predavanjima o potražnim akcijama, službeno je započela potražna vježba HGSS Stanice Split.
Sutradan, 26.11.201., na istom mjestu doma na Malačkoj, nastavlja se edukacija uz slušaonice iz kojih su članovi Stanice Split i njenih ispostava mogli naučiti više ili obnoviti svoje znanje iz tema kao što su- Praktični rad sa GPS-om, kartom, Ručnim radio stanicama i mobilnim repetitorom, Potražni psi, Upoznavanje sa zapovjednim vozilom, Upoznavanje i rad sa terenskim vozilima (vitlo, pogon 4×4) , te Tehnike pretraživanja terena, a koje su od velike važnosti prilikom akcija spašavanja.
Nakon edukativnih slušaonica, simulacijom potrage, sve teme o kojima se pričalo, simulirane su u stvarnom terenu uz prave vremenske uvijete koje slobodno nazivamo tzv. GSS uvjetima- jaka kiša, jak vjetar i hladnoća.
Potražna vježba Stanice Split uspješnim pronalaskom svih “unesrećenih osoba” je privedena kraju, te je i službeno završena analizom akcije spašavanja.
U prvom danu potražne vježbe sudjelovalo je 45 članova a drugoga dana 38 članova.