Srčani udar na Velebitu

Dana 04. listopada u 10:29, zaprimljen je poziv za pomoć u nesreći koja se dogodila na Velebitu. Lokacija je Bijeli Sinokos iznad zaseoka Ljubotić (sj.zap. od Velikog Rujna). Poziv je uputio dežurni spašavatelj iz Stanice Zadar. Prva informacija je bila da se radi o 69 godišnjem muškarcu koji je zadobio srčani udar.
Zatečeni ljudi na terenu pokušavali su ga reanimirati ali bezuspješno. Splitska ekipa letača spašavatelja stigla je na helidrom Firule za desetak minuta od dojave. U timu je bio i doktor. Zadarska ekipa je, neovisno o intervenciji helikopterom, pokrenula zemaljsku akciju spašavanja.
Helikopter je na helidrom Firule sletio i ukrcao ekipu letača spašavatelja u 13:02 a blizu mjesta nesreće spašavatelji su sletjeli u 13:35. Liječnica HGSSa je nažalost konstatirala smrt. Tijelo je nosilima prebačeno u helikopter i potom prevezeno bazu Zemunik u 14:35.


Warning: Attempt to read property "data" on null in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26

Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26