Jedna akcija spašavanja završena a druga je u tijeku

Upravo je završena akcija spašavanja ozlijeđenog planinara, sudionika Puta Oluje, na Dinari. Nesretni planinar je ozlijedio skočni zglob radi čega više nije mogao hodati. Prvu su mu pomoć pružili drugi planinari inače članovi HGSSa koji su zaključili da ga je potrebno evakuirati zračnim putom. Nakon dojave o nesreći  sa splitskog helidroma Firule s helikopterom HRZa u 12:50 poletjela je dežurna ekipa letača spašavatelja prema Dinari i sletjela blizu skloništa Rupe gdje su preuzeli unesrećenoga. U 14:17   sletjeli su na helidrom Firule gdje su unesrećenog predali ekipi HMP.

Nakon slijetanja stigla je druga dojava o nesreći  jedne Poljakine poviše Živogošća i akcija potrage za unesrećenom je u tijeku. S više informacija javit ćemo se kasnije.

15:20 Helikopterom HRZa s helidroma Firule krenula je ekipa letača spašavatelja prema Biokovu. U Makarskoj su ukrcali ekipu HGSSa Stanice Makarska i iskrcali ih na vrhu Sutvid. Potraga se odvijala na zemlji i iz zraka ali rezultata nema.

19:18 Helikopter s ekipom letača spašavatelja vraća se na helidrom Firule. Potraga se nastavlja.


Warning: Attempt to read property "data" on null in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26

Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26