Međunarodna biciklistička utrka Transdinara

 

Protekloga vikenda od 2. do 4. rujna 2016. odvijala se brdsko biciklistička utrka Transdinara u organizaciji Biciklističkog kluba Zemlja-zrak kojemu je HGSS strateški partner. 

U utrci je sudjelovalo 76 natjecatelja iz 9 zemalja Europe, a osiguravali su je članovi HGSS Stanice Ogulin, Split i Šibenik, članovi HGSS Ispostava Vrlika, Split, Kaštela i Solin te 30-tak članova GSS BiH. U pripravnosti je bila i hitna medicinska služba u Livnu. 

Trka se odvijala u tri etape u dužini od 207 kilometara. Prva etapa je bila od Trilja preko prostora planine Kamešnice do cilja koji je bio na Ravnom Vrdovu u dužini od 82 kilometra. Druga etapa, čija je dužina bila 75 kilometara, odvijala se od Ravnog Vrdova, planinarskog doma Sv. Jakov nepristupačnim područjima Dinare do cilja koji je bio u Vrlici dok se posljednja  etapa odvijala  od Vrlike, starom Dinarskom cestom, preko izvora Krčić do tvrđave u Kninu. Ukupna dužina treće dionice bila je 50 kilometara. 

Utrka je zahtijevala adekvatnu pripremu pri čemu je bilo potrebno ishodovati razne dokumente kao i pogranične dozvole, trasirati, obilježiti i očistiti cijelu stazu. Duž cijele dionice utrke, bilo je potrebno taktički postaviti timove na kritičnim točkama, pripremiti helikoptersko osiguranje kao i osiguranje dva terenska vozila koji su tijekom cijeloga vremena pratili i osiguravali tijek utrke. 

Na utrci se dogodila jedna lakša ozljeda do koje je došlo u Kninu pri čemu je natjecatelj automobilom organizatora prevezen u opću bolnicu Knin. Osim manjih organizacijskih propusta, koji će se nastojati slijedeće godine popraviti, utrka je protekla bez većih poteškoća. 


Warning: Attempt to read property "data" on null in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26

Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26