Na Pelješcu pronađeno tijelo nestaloga francuskog planinara

Na južnim obroncima masiva Svetog Ilije završena je akcija potrage za nestalim stranim državljaninom. U potrazi su sudjelovali i članovi HGSS Stanice Split.

Vršni greben Svetoga Ilije na poluotoku PelješacDogovor prije polaska na pretragu terena

Pedesetdvogodišnji Strani državljanin uputio se jučer 25.07.2016. sa suprugom prema vrhu Sv Ilije na polutotoku Pelješcu. Supruga se je vratila a on se nastavio penjati sam. Pošto se nakon 15:45 više nije javljao na mobitel, iz hotela su zatražili pomoć nakon čega su pripadnici Stanice HGSS-a Orebić žurno organizirali potragu. 13 spašavatelja pretraživali su teren koji je dosta širok i na pojedninim mjestima teško pristupačan. Tražilo ga se na terenu prema zadnjem lociranom signalu mobitela i informaciji da se spušta na jug te dada „vidi kamp“. Pretpostavljalo se da je zalutao u neprohodnu makiju iznad Kućišta i Perne. 

Slijedećeg dana 27.07. u 07.45 sati članovi HGSS stanica Orebić i Dubrovnik  na južnim padinama Sv.Ilije pronašli su tijelo nestalog francuskog državljanina. Nesretni je planinar pri silasku sa Sv.Ilije, vjerojatno, uslijed  dehidracije i iscrpljenosti, skrenuo sa staze i preminuo. U akciji su sudjelovali članovi HGSS stanica Orebić, Dubrovnik i Split, djelatnici MUP-a, te vatrogasci DVD Orebić i Viganj koji su pomogli pri  transportu unesrećenog u podnožje planine. U ispomoć su bile pozvane i druge stanice HGSS-a, ali nakon pronalaska nesretnog planinara iste su opozvane.

 


Warning: Attempt to read property "data" on null in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26

Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26