Usoješno okončana potražna akcija u kanjonu Cetine

Izgubljenu obitelj s malom djecom uspješno su pronašli pripadnici HGSS Ispostave Omiš te ih sigurno spustili do prometnice.

 

Dana 12.07. na dežurni telefon HGSS stanice Split stigao je poziv stranog državljana koji se s obitelji s obitelji izgubio prilikom obilaska kanjona Cetine. Nakon zaprimanja poziva putem mobitela spašavatelji su prema prepoznatljivim toponimima koje vide izgubljeni turisti iste uspjeli locirati na predjelu kanjona poznatijem kao Podgrađe.  Taj dio kanjona jedan je od najdubljih s preko 100 metara dubine.

Nakon lociranja na teren su izašli pripadnici Ispostave Omiš i rubom kanjona došli do zagubljenih osoba te ih spustili u podnožje kanjona na sigurno čime je ova akcija na sreću uspješno završena. I ovim putem apeliramo na sve ljubitelje prirode, kako domaće tako i strane državljane, da svoje aktivnosti planiraju u skladu s vremenskim uvjetima i svojim mogućnostima te da se dobro informiraju o području na koje idu kako bi nakon posjeta otišli kući sa lijepim a ne neugodnim uspomenama.

 


Warning: Attempt to read property "data" on null in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26

Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26