Potraga za nestalim planinarom na Vran planini – Pronađen je nažalost mrtav.

Veliki Vran

U potragu se najprije krenulo s Blidinja.

Predjeli Vrana i Čvrsnice u slabom vremenu zimi teški su za snalaženje

 

 

 

 

 

– Nestali planinar je danas pronađen – Nažalost mrtav. Pronađen je blizu restorana Hajdučke vrleti-

Dvadesetčetverogodišnji David Majić iz Kongore kod Tomislavgrada u srijedu je otišao sam prema vrhu planine Veliki Vran iznad jezera Blidinje i od tada mu se gubi svaki trag. Više od 100 osoba danas će učestvovati u potrazi za planinarom koji je u srijedu nestao na Vran planini, a moguće je da se tokom dana u potragu uključi i helikopter Oružanih snaga BiH – izjavio je za Fenu Zdenko Marić, predsjednik Saveza gorskih službi spašavanja u BiH. 

– Snježno se nevrijeme danas smirilo i vjerujemo kako će, kada to vremenski uvjeti dopuste, poletjeti i helikopter iz Rajlovca – dodao je Marić.

U potragu, po jako lošim vremenskim uvjetima sa snijegom i vijavicom, u četvrtak je bilo uključeno oko 80 spašavatelja i pripadnika gorskih službi spašavanja iz BiH i Hrvatske, lovci te dobrovoljci iz okolnih mjesta. U akciju traganja danas kreće još jedna ekipa Hrvatske gorske službe spašavanja.

 

 

 

 


Warning: Attempt to read property "data" on null in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26

Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /home/gsssplit/public_html/wp-content/themes/hgss-split/template-parts/section-instagram.php on line 26